Allt du behöver veta kring säkerhet på campingen
Stort sortimentSnabb leveransSäker betalningBäst kundtjänst

Allt du behöver veta kring säkerhet på campingen

Hänglås med frost

Larm till husvagnar och husbilar

Till fritidsfordon som husvagn och husbil finns det några olika typer av larm, som vi här tänkte gå igenom. Ett larm är en billig försäkring för skada mot egendom och person. Tänk på att självrisken också kan reduceras om du installerar ett godkänt larm.

Hur fungerar gaslarm?

De allra flesta gaslarmen avsedda för husvagnar och husbilar kan detektera följande gaser: Gasol/LPG, Stadsgas/Naturgas samt övriga brännbara kolväteföreningar, och s.k. Narkosgas. Vid läckage på t.ex gasolslangen lägger sig gasen mot golvet då den är tyngre än luft. Man kan med fördel placera en sensor lågt ner mot golvet och den andra i brösthöjd. Ett gaslarm utgör ett bra skydd mot otrevliga olyckor och borde finnas i alla fritidsfordon.

Tänk på att husvagnar och husbilar inte behöver lång tid på sig att övertändas och utgör därför livsfara vid brand. Det finns gaslarm för fast installation (12V) och även batteridrivna.

Läs mer om gaslarm här: https://www.campingtillbehor4u.se/sv/artiklar/varme-2/gaslarm-2/index.html

Finns det inbrottslarm till husvagnar och husbilar?

Svaret är ja. Det finns en uppsjö av kompetenta larm för fritidsfordon och båtar. Husvagnar och husbilar är ganska klent byggda när det gäller dörrar och fönster. De blir därför lätta att ta sig in i. För att skydda sig kan man installera ett säkerhetslarm/inbrottslarm som varnar vid öppning av dörrar och fönster. Det finns även mer avancerade larm med flera funktioner, såsom indikering av strömbortfall och larm till en GSM-telefon. En del larm har även inbyggd rörelsedetektor som upptäcker rörelse i ditt fordon.

Läs mer om våra säkerhetslarm här: https://www.campingtillbehor4u.se/sv/artiklar/larm/gaslarm/index.html

Om någon stjäl mitt fordon, kan jag spåra det då?

En spårsändare ger aktuell status och position för ditt fordon - i din mobil och i realtid. RedKnows Plus är en liten GPS-tracker/stöldskydd som enkelt placeras i ditt fordon. Larm kan aktiveras om t.ex fordonet, med din tracker, flyttas eller störs av åverkan. De flesta försäkringsbolagen ger rabatter och/eller självriskreducering när du har ett RedKnows-larm installerat i båt eller fordon.

Brandman med slang

Behöver jag annan säkerhetsutrustning i min husvagn/husbil?

I varje fordon bör det finnas viss grundutrustning till hands ifall olyckan skulle vara framme. Som de flesta vet så är ju varningstriangel lagstadgad, Vi tycker dock att man kan behöva lite mer än så, om något skulle hända. 

En grundutrustning är en bra förutsättning för att kunna känna sig trygg, för sin egen och för andras skull. 

Vi vill därför föreslå en grundläggande utrustning bestående av: Brandsläckare, Varningsljus, Varningstriangel, Varselväst, Första hjälpen-kit och Ficklampa.

Produkter inom säkerhetsutrustning finner du här: https://www.campingtillbehor4u.se/sv/artiklar/larm/sakerhetsutrustning/index.html

Alkomätare

En alkomätare är bra att ha. Att du inte får köra efter att ha druckit alkohol säger sig självt, men när du kan köra hem dagen efter är inte alltid lika självklart. Med en alkoholmätare vet du när det är okej för dig att köra igen.

Vi har en pålitlig alkoholmätare med hög noggrannhet och precision. Lätt att använda enkel att förstå, Alcofind DA-8100. Alcofind är testad av Motormännens helnykterhetsförbund. Mätaren är lättanvänd och ger tydliga instruktioner dels via ljud samt i displayen.

Tester har visat att Alcofind har god mätnoggrannhet, Alcofind DA 8100 visar aktuell alkoholhalt i promille. Mätaren har ett enklare utbytbart munstycke.

För att säkerställa ett korrekt resultat bör din Alcofind kalibreras en gång om året. Tänk på att alkoholmätare kan visa fel och i slutändan är det den som kör fordonet som är ansvarig.

Läs mer om Alcofind: https://www.campingtillbehor4u.se/sv/artiklar/larm/alkoholmatare/index.html

SEK
SEK - SE
NOK
NOK - NO
EUR
EUR - EU
DKK
DKK - DK

Vi älskar camping!