Guide till att köpa campingstol
Stort sortimentSnabb leveransSäker betalningBäst kundtjänst

Köpa campingstol

Campingstolar utomhus

Hur väljer jag campingstol?

Det första du behöver tänka på är hur du ska använda din stol. Utgå i från ditt eget behov och välj därefter en stol som passar. Vi ska hjälpa dig på traven med de frågeställningar som är bra att besvara innan köp.

Komfort och användningsområde får bestämma vilken typ av stol du köper. Ställ dig frågan om du behöver högt eller lågt ryggstöd, armstöd eller ej. Många stolar har även olika ställbara ryggpositioner.


Vikten av vikten

När det gäller belastning av stolen så håller de flesta campingstolar för drygt 100 kg. En bättre kvalitetsstol kan normalt hålla för ca 140 kg belastning. Stolens vikt brukar ligga någonstans mellan 2-6 kg. Det är ramen som utgör den största delen av vikten av stolen.


Resa mycket kontra stanna eller en länge tid?

Stanna en längre tid

Om du skall använda dina campingmöbler på ett och samma ställe under en längre tid, kanske en säsong, en semester eller året runt, så kanske inte vikten spelar lika stor roll som om du packar upp och packar ihop dina möbler mer regelbundet. Välj då stolar med stadigare ramar, t.ex stål eller aluminium.

Det går kanske också att göra avkall på kravet att stolarna skall vara lätta att fälla ihop, om du står under längre tid på samma ställe.

Komfort är viktigt för många, och att hitta en bekväm stol när man handlar på nätet kan vara svårt. Därför tycker vi att du ska ge dig själv tid och åka till en butik där du kan prova din nya stol. Du kan också läsa på om olika modeller i de otal forum som finns inom ämnet camping.

SolurResa mycket med många korta stopp

Har du å andra sidan behov av att ofta behöva packa ihop dina möbler så bör du i första hand tänka på att de behöver vara lätta att packa ihop och transportera. Här är ju också vikten en faktor att räkna med. Det är ju bara onödigt att resa med vikt som inte behövs.

Många kompletterar sin grunduppsättning stolar med hopfällbara pallar, som är väldigt praktiska att ha under korta stopp längs vägen.

I det här segmentet finns det mycket att välja bland och det är ofta dessa typer av stolar man ser även utanför campingbutikerna, till exempel hos de stora livsmedelskedjorna och butiker med inriktning mot fritid. Vi rekommenderar att du inte snålar när din stol skall användas flitigt och skyfflas runt. Satsa på ett etablerat märke, som borgar för kvalitet.


Vårt hela sortiment av campingstolar hittar du här:

Alla våra campingstolar >>


Andra användningsområden

Det finns anpassade campingstolar för det mesta, som strandstolar, solstolar, solbäddar och matsalsmöbler.

Själva idén med campingstolar är ju att de skall vara praktiska i många sammanhang.

När campingsäsongen så är över så kanske du vill använda dina stolar till något i hemmet, eller varför inte till älgjakten eller familjemiddagar. Användningsområdena är i princip obegränsade. Campingstolar är perfekta som extrastolar i alla möjliga sammanhang.

Campingstolar vid stubbe

Låt pallen bli ett bord

Här finns några exempel på pallar med en praktisk toppskiva, som kan fungera som ett litet fikabord eller avlastningsbord:

Toppskivor till pallar >>

Tillbehör till campingstolar

Till de flesta campingstolar kan man köpa till praktiska saker som dryckeshållare, avlastningsbord eller fotstöd. Till vissa stolar ingår det nackkudde, men gör det inte det så går det alldeles utmärkt att komplettera efter behov.

Fler praktiska saker som främjar komforten är extra fötter, nackkuddar, väskor och fällar.

I vårt sortiment har vi dessa tillbehör till campingstolar:

Tillbehör till campingstolar >>

Strandstolar i regn

Krav på utseende, design och färg?

De flesta märken har minst ett par färger/mönster att välja bland. Många kunder väljer färg efter färgen på markisen eller inredningen i husbilen/husvagnen.

Något att också beakta är hur vädertålig stolen är. Skall den stå ute mycket är ett UV-skyddat material att föredra, annars solbleks tyget relativt snabbt. Hur du använder stolen är viktigt att tänka på i valet du gör. Om du vet att stolen endast skall användas i förtältet eller i torrt väder så behöver du inte vara rädd för att välja en stol med träram.

Skall din stol användas under varierade förhållanden så är en aluminiumram att föredra. Aluminium påverkas inte av kyla och fukt, som ramar av trä, plast och stål gör.

Själva stommen i en campingstol består oftast av aluminium, stål, plast eller trä. Vilket du väljer är helt upp till dig, men tänk här på hur stolen skall användas. Det kan vara avgörande i valet av material. Glöm inte att olika material har olika vikt.

Vilka typer av stolar finns det?

Detta är de vanliga typerna av stolar för campare.

Solstol

Strandstol

Barnstol

Regissörsstolar

Fällstolar

Pallar

Campingstolar kan också ha olika egenskaper:

  • Med armstöd
  • Utan armstöd
  • Hög rygg
  • Låg rygg

Välj det som passar dig bäst.

Varumärken

I vårt sortiment tillhandahåller vi campingstolar av dessa ledande varumärken:

Crespo

Isabella

Wecamp

Westfield

Brunner

Underhåll / rengöring

En campingstol behöver inte så mycket underhåll egentligen. Ofta räcker det att tvätta av stolen med vanlig såpa. För att skydda sitsen mot slitage kan det vara en god idé att köpa till en fäll, som ju också ökar komforten.

Förvaring

Campingstolar kräver egentligen inget annat utav förvaringen än att utrymmen bör vara skyddat mot kondens och fukt.

Vissa stolar blir ganska platta vid ihopfällning, men andra inte. Här kan du behöva räkna på förvaringsutrymmet för dina stolar, så att de inte skaver i onödan mot varandra.

Om stolen kommer med en väska är det fördelaktigt att alltid förvara den där när säsongen är slut.


Lycka till med ditt val av campingstol!

SEK
SEK - SE
NOK
NOK - NO
EUR
EUR - EU
DKK
DKK - DK

Vi älskar camping!