Batteriladdare till husvagn & husbil - Campingtillbehör4u
SEK
SEK - SE
NOK
NOK - NO
EUR
EUR - EU
DKK
DKK - DK

Batteriladdare till Husvagn och Husbil

Vi har batteriladdaren för dig. Kända varumärken som Victron, CTEK, Dometic (tidigare Waeco), Exide (Tudor) och LTC mfl.
Vilken laddare du ska välja beror på hur stor din batterigrupp (eller batteri) är och hur snabbt du vill att det ska laddas.
En vanlig storlek på batteriladdare till husvagn eller husbil är 7A. Den laddar 7 Ampere i timmen, har du då ett 70A batteri som är tomt (under 11,7V) laddar en 7A laddare upp ditt bettri på ca 5 timmar. Ett batteri ska aldrig bli helt tomt, därför räknar vi med att ett 70A batteri under 11,7V innehåller ca 35 ampere, och det är det som tar ca 5 timmar att ladda upp.

Väljer du en laddare på 15A tar det således ca 2,5 timmar att ladda upp samma batteri som exemplet.
En kraftigare laddare kan även ladda upp en större batteribank i din husvagn. Kontrollera hur stort ditt batteri är eller hur stor din batteribank är innan val av laddare och jämför med specifikationerna så laddare kan ladda upp batteriet/batterigruppen i husbilen.

Det finns även laddare med inbyggt bluetooth som kan kopplas upp till en smarttelefon eller läsplatta. Genom appenkan man se status på laddaren och batteriet i husvagnen samt göra inställningar i laddaren.

Nästan alla laddare är automatiska vilket innebär att när du ansluter 230V till laddaren så startar den upp, kontrollerar statusen på batteriet eller batterigruppen och påbörjar laddning vid behov.

Saknar du någon laddare så kontakta oss, vi beställer från alla större leverantörer i Sverige och Tyskland och kan hjälpa dig med ordern.
Välkommen till Campingtillbehör 4U!